Ízelítő városunk nevezetességeiből

Ráckevei Árpád-híd - fotó: Jakab Gergely

A ráckevei Árpád-híd a Ráckevei-Soroksári Duna-ág legfontosabb hídja. A Csepel-szigetet köti össze az 51-es úttal. A jelenlegi híd helyén eredetileg egy szétszedhető fahíd állt. 

A ráckevei kastélyt a törökverő Savoyai Jenő herceg építtette, a barokk művészet hagyatékát őrző épület legértékesebb világi alkotás. Alaprajza a francia Vauy-le Vicomte-i kastélyra, az épület, a bécsi Belveder palotára hasonlít.

Savoyai - kastély - fotó: Jakab Gergely
Régi városháza - Tűztorony kilátó - fotó: Jakab Gergely

A városképi jelentőségű, magyaros, szecessziós elemeket mutató tűztornyos, alföldi típusú városháza 1901-ben épült a középkori városháza helyére. Építését Lőrincz István főjegyző szorgalmazta.  Az épület rekordsebességgel, egy év alatt készült el. 

Magyarország egyetlen gótikus szerb ortodox temploma Ráckevén áll. A település nyugati felén, kicsi, szűk utcácskák, földszintes, falusi házak közt található a kőfallal körülvett Szerb Porta. Középkori, Nagyboldogasszonynak szentelt templomának teljes belső falfelületét bizánci hangulatú freskók borítják. 

 

 

Nagyboldogasszony Szerb Ortodox Templom - fotó: Jakab Gergely
Ráckevei Református Templom - fotó: Jakab Gergely

Kiskunlacháza felől érkezve a város négy tornya köszönti a látogatót: a katolikus, a református, az ortodox templom és a Városi Bíróság tornya. Közülük a legmagasabb, kecses torony a református templomé, amely kedvező, Duna-parti fekvésének köszönhetően Ráckeve legimpozánsabb temploma.

Itt található Magyarország legnagyobb szekkója! A templom építési engedélyét 1778-ban kapta meg az egyházközség Mária Teréziától, a fehérvári püspök (aki ekkor Prohászka Ottokár volt) kérésére. A főhomlokzat síkjába illeszkedő, négyemeletes torony 39 méter magas. A toronyóra az 1950-es évek óta működik. A torony keresztjét 1814-ben egy szélvész ledöntötte, a mai 1843-ra készült el, ekkor be is aranyozták. 

Római Katolikus templom - fotó: Jakab Gergely

Szerdán és szombaton látogasson ki a ráckevei Csónakos Piacra! A település belvárosának kellős közepén, a Duna-korzón lelünk rá a piacra. A szinte észrevétlenül szabályzott piaci terület mindenki megelégedésére működik: a környék Őstermelőinek teremt értékesíti helyet. Emellett sok más hasznos termék is gazdára talál itt. A településen a középkor óta folyamatosan tartanak piacokat, vásárokat. A mai piac egyik csábereje a gasztronómia. Ahol sok ember megfordul, ott megjelenik az éhes és kíváncsi embereket hívogató kínálat is. E két napon, szerdán és szombaton, akár kora reggelire, de tízóraira és ebédre is be lehet ide térni. Ha már választottunk a sokféle finomság közül, helyben el is fogyaszthatjuk. Emellett a piac területe számos kulturális eseménynek is otthont ad. A piac – nevéhez hűen – csónakkal is megközelíthető.

Piac helye: Szegedi Kis István sétány (Árpád-hídtól a Molnár utca végénél lévő lejáróig, továbbá a Református templom melletti lejáró)

Kajak, Kenu és SUP kölcsönzés a Vadkacsa Szabadstrandon!

Főszezon, bruttó árak:

 • Túrakenu (4 személyes): 2000 Ft/óra/4 fő
  5000 Ft/4 óra/4 fő
 • Kajak (1 személyes): 1000 Ft/óra
  3000 Ft/4 óra
 • Kajak (2 személyes): 2000 Ft/ óra/2 fő
  4000 Ft/4 óra/2 fő
 • Sup: 2000 Ft/óra

Az eszközökhöz mentőmellényt és evezőt biztosítunk.

Információs telefonszám: +36 70 610 87 83

Kenutúra, vízitúra a Kis-Dunán

Ráckeve a Csepel szigeti kistérség kiemelkedő idegenforgalmi települése.
A Várost kettészelő Kis-Duna festői szépségűvé varázsolja a települést, melynek környezete egyedülálló Magyarországon. Szigetek, öblök, lagúnák teszik izgalmassá a vízi életet, a víz minősége évek óta kiváló, fürdésre alkalmas.

A szinte mozdulatlan Kis-Duna kiváló sportolási lehetőségeket teremt.

Ebben szeretnénk segítségére lenni, az általunk kínált – elsősorban – evezős vízi lehetőségekkel, melyeket ide kattintva tekinthet meg.

Motorcsónakázzon, hajókázzon Ráckevén!

Fedezze fel velünk Ráckeve szigeteit, lagúnáit, állat -, és növényvilágát! Filmbéli helyszínek:
“Tüskevár”, “Az utolsó pákász”

Kishajókázás a Dunán!
Indulás a ráckevei Savoyai kastélytól, strandtól, illetve a belvárosból! Időintervallumok:

 • Lagúnában = 1,5 óra
 • Lagúnában és Opera szigetnél = 2 óra
 • Lagúnában, Opera és Senki szigetnél = 2,5 óra!

Különböző programokkal várjuk! Keressen minket elérhetőségeinken!