Polgármesteri Hivatal

Ügyfélfogadás

Polgármester
szerda 8.00-11.00


Jegyző
hétfő 13.00 - 16.00
Polgármesteri Hivatal munkatársai
hétfő   8.00 – 16.00
szerda   8.00 – 16.00
péntek   8.00 – 12.00

Tisztelt lakosság! A településen az utóbbi időben jelentős gondot okoznak a közterületen kóborló ebek. Ez nem minden esetben kóbor ebet jelent, hanem több esetben az ebek gazdái nem gondoskodnak arról, hogy állatuk a tartás helyét ne hagyhassa el. Állattartó az, aki az állat tulajdonosa, illetve aki az állatot vagy az állatállományt gondozza, felügyeli.

Erre figyelemmel felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét a felelős állattartásra, melyet hatósági eljárás keretében ellenőrzünk.

Bővebben...

2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal kötelezettsége az óvodaköteles, tanköteles gyermekek nyilvántartása.

Óvodaköteles gyermek estében a napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettséget külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő 15 napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt. Az óvodával jogviszonyban álló gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettséget a jövőben külföldön teljesíti, előzetesen köteles értesíteni az óvodavezetőt.

Bővebben...

Ráckeve Város képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól alkotott 6/2017 (III.24.) önkormányzati rendelete 6. §. (3) bekezdése alapján a partnerségi egyeztetésben résztvevők körét tájékoztatom, hogy Ráckeve Város Képviselő-testülete a 314/2019. (XI.11.) számú önkormányzati határozatában döntött a hatályos helyi építési szabályzat módosításának szükségességéről,

Bővebben...

Tisztelt lakosok! Ráckeve Város Önkormányzata nevében fájdalommal és döbbenten tájékoztatjuk önöket, hogy mára virradóan elhunyt Bobek Gábor József képviselő. Mindössze 60 évet élt.

Gábor 2014 óta látta el a képviselői poszttal járó teendőket, egyúttal közbiztonsági tanácsnok volt. Egyenes jelleme, őszintesége révén köztiszteletnek örvendett.

A város saját halottjának tekinti.

Mindannyiunknak hiányozni fog.

gyszkeret Bobek Gabor

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről 383/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet 2020. január 1. napján hatályba lépő 6. § (4) bek. alapján:

“az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávtv.) Ávtv. 45/A. §-ában foglaltak tekintetében a NÉBIH, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró Pest Megyei Kormányhivatal, megyei kormányhivatal, valamint a járási hivatal a kijelölt állatvédelmi hatóság”.
Az Ávt. 45/A. §-a alapján "az e törvényben foglaltak végrehajtását - feladat- és hatáskörében eljárva - az állatvédelmi hatóság, az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv, illetve a természetvédelmi hatóság ellenőrzi. "

Bővebben...

Tisztelt Lakosok! Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy Ráckeve Város Képviselő-testülete dr. Borkovits Margit írásos kérelmére felülvizsgálta a Szabó Attila Kenu Akadémia korábban beadott kérelme ügyében hozott döntését. Az új kérelemnek megfelelően a testület az akadémia jelöltjei közül a Kirchner István, Méri Marcell, Cserna Benedek, Jeges Nikolett kenu négyesnek ítélt meg ifjú sportolói díjat. Egyúttal úgy határozott, hogy az adatvédelmi törvények tiszteletben tartásával nyilvánosságra hozza a testület elé került korábbi beadványt, ami a vita kiváltó oka volt.

Bővebben...

Kedves önkéntesek! Ráckeve Város Képviselő-testülete nevében ezúton szeretném megköszönni minden civilnek, intézménynek és vállalkozónak, aki áldozatos munkával, anyagi támogatással hozzájárult az Adventi fények című rendezvény megvalósításához, amelynek sikere közös igyekezetünk eredménye volt.

Köszönjük önöknek és köszönjük a látogatóknak, Ráckeve lakosainak, hogy együtt ünnepelhettünk idén.

Tisztelt lakosok! Ráckeve Város Képviselő-testülete a választások során megkezdett társadalmi párbeszéd folytatása érdekében reprezentatív telefonos felmérés készítésével bízta meg a Forecast Research Piackutatót. A tíz kérdésre adott válaszokból a képviselők olyan témákban szeretnének tájékozódni az önök véleményéről, mint pl. a tervezett sportcsarnoképítés, fejlesztési preferenciák, kulturális programok mennyisége, környezetvédelem.

Bővebben...

Ezúton tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a piac korszerűsítésére elnyert pályázat részeként a sétány mentén földkábel fektetésére kerül sor. Az érintett területen időskorú, jelentős méretű nyárfák találhatók, gyökerük átvágása elkerülhetetlen a munkálatok során.

Bővebben...

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

banner 900x300

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.-15-2016-00004

banner szocrehab

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

Fesztiválok 2020

Fesztiválok Ráckevén 2020

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

 Szendrey plakat 2020

Meghívó

marc 15 2020

Meghívó

költészet napja plakát

skarica február

keptar 2020 02

mav 2020 plakat

senior

JVN felhívás

Facebook

vénusz színház2020 ráckeve

2019 nyár rackevei duna ag hajokirandulasok A4 allo

Aktuális események

Facebook értéktár

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom