Ráckevei Integrált szociális város-rehabilitációs pályázat

Sajtóközlemény Ráckevei Integrált szociális város-rehabilitációs pályázat megkezdéséről Vekop-6.2.2-15-2016-0004 számú pályázat 2018. március 28.

370000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert Ráckeve Város Önkormányzata konzorciumi partnerével, a Kontakt Alapítvánnyal a Versenyképes Közép- Magyarországi Operatív Program (VEKOP-6.2.2-15) „A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében” tárgyú felhívásra. A projekt végrehajtási ideje 36 hónap, várható befejezése 2020. december 31. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


Az integrált szociális város-rehabilitációs pályázat célkitűzése, hogy az akcióterületen és az annak részét képező szegregátumon belül élők életkörülményeit javítsa, a hátrányos helyzetű résztvevők alapvető szociális készségeit erősítse, lehetővé téve foglalkoztathatóságukat, és támogassa majdan munkaerőpiaci részvételüket. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott projekt keretében Ráckeve Város Önkormányzata konzorciumi partnerével több elemet szeretne megvalósítani.

Az infrastrukturális fejlesztések részeként 1700 méter járdát készítünk, hogy a szegregátumban élők könnyebben megközelíthessék a városközpontban található szolgáltatásokat. Egy régi iskolaépület átalakításával közösségi ház, játszótér, parkoló épül, valamint 2 darab 2 lakásos önkormányzati bérlakás kerül felújításra. A település önkormányzata a közbiztonság javítása érdekében a megerősített polgárőri jelenlét mellett térfigyelő kamerák beszerzését és kihelyezését is vállalta a projekt keretein belül. Az élhetőbb környezet kialakítása céljából a Homokbánya területén található illegális szemétlerakó kitakarítására is sor kerül.

Ráckeve Város Önkormányzata a projekt hosszútávú célkitűzésének eléréséhez több soft (szociális) elem megvalósítását is tervezi a Kontakt Alapítvány segítségével. A projektben részt vevő, többségében roma lakosok számára egyéni fejlesztési tervek készülnek, amelyeket személyes tanácsadás kísér. A csoportos fejlesztő foglalkozásokon túl felzárkóztató képzés keretében támogatjuk az itt élőket félbehagyott iskolai tanulmányaik, a 7-8. osztály befejezésére. OKJ-s képzések keretében szakmát adunk a programban részt vevőknek, amelynek a segítségével nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon. A hatékonyság érdekében egy szociális munkás életvitelszerűen az akcióterületen kialakított szolgálati lakásban fog lakni.Terveink szerint a projekt keretében megvalósuló fejlesztések hatására az itt élő emberek életminősége javulni fog, s a pályázat segítségével megszerzett tudással és szakmákkal a kezükben a munkaerő piacon és így az életben jobban tudnak érvényesülni, elősegítve beilleszkedésüket és elfogadásukat a város más területén élők részéről.

A projektről bővebb információkat a www.rackeve.hu oldalon olvashatnak.

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

banner 900x300

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.-15-2016-00004

banner szocrehab

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

Fesztiválok 2019

fesztivalok 2019

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

Facebook

veterán gépjármű találkozó ráckeve

Országos Halfőző Verseny Ráckeve

Meghívó

Skarica program

 2019PMSZplakátsmall

Meghívó

emales megh page 0001

2019 nyár rackevei duna ag hajokirandulasok A4 allo

Aktuális események

Facebook értéktár

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom