Ráckevei Integrált szociális város-rehabilitációs pályázat

Sajtóközlemény Ráckevei Integrált szociális város-rehabilitációs pályázat megkezdéséről Vekop-6.2.2-15-2016-0004 számú pályázat 2018. március 28.

370000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert Ráckeve Város Önkormányzata konzorciumi partnerével, a Kontakt Alapítvánnyal a Versenyképes Közép- Magyarországi Operatív Program (VEKOP-6.2.2-15) „A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében” tárgyú felhívásra. A projekt végrehajtási ideje 36 hónap, várható befejezése 2020. december 31. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


Az integrált szociális város-rehabilitációs pályázat célkitűzése, hogy az akcióterületen és az annak részét képező szegregátumon belül élők életkörülményeit javítsa, a hátrányos helyzetű résztvevők alapvető szociális készségeit erősítse, lehetővé téve foglalkoztathatóságukat, és támogassa majdan munkaerőpiaci részvételüket. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott projekt keretében Ráckeve Város Önkormányzata konzorciumi partnerével több elemet szeretne megvalósítani.

Az infrastrukturális fejlesztések részeként 1700 méter járdát készítünk, hogy a szegregátumban élők könnyebben megközelíthessék a városközpontban található szolgáltatásokat. Egy régi iskolaépület átalakításával közösségi ház, játszótér, parkoló épül, valamint 2 darab 2 lakásos önkormányzati bérlakás kerül felújításra. A település önkormányzata a közbiztonság javítása érdekében a megerősített polgárőri jelenlét mellett térfigyelő kamerák beszerzését és kihelyezését is vállalta a projekt keretein belül. Az élhetőbb környezet kialakítása céljából a Homokbánya területén található illegális szemétlerakó kitakarítására is sor kerül.

Ráckeve Város Önkormányzata a projekt hosszútávú célkitűzésének eléréséhez több soft (szociális) elem megvalósítását is tervezi a Kontakt Alapítvány segítségével. A projektben részt vevő, többségében roma lakosok számára egyéni fejlesztési tervek készülnek, amelyeket személyes tanácsadás kísér. A csoportos fejlesztő foglalkozásokon túl felzárkóztató képzés keretében támogatjuk az itt élőket félbehagyott iskolai tanulmányaik, a 7-8. osztály befejezésére. OKJ-s képzések keretében szakmát adunk a programban részt vevőknek, amelynek a segítségével nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon. A hatékonyság érdekében egy szociális munkás életvitelszerűen az akcióterületen kialakított szolgálati lakásban fog lakni.Terveink szerint a projekt keretében megvalósuló fejlesztések hatására az itt élő emberek életminősége javulni fog, s a pályázat segítségével megszerzett tudással és szakmákkal a kezükben a munkaerő piacon és így az életben jobban tudnak érvényesülni, elősegítve beilleszkedésüket és elfogadásukat a város más területén élők részéről.

A projektről bővebb információkat a www.rackeve.hu oldalon olvashatnak.

Ráckeve Város Önkormányzata pályázatot hírdet a VEKOP-6.2.2-15-2016-00004 azonosítószámú, Ráckevei integrált szociális város-rehabilitációs című projekt keretében épülő három szociális lakás bérbeadására.

pdf Pályázati felhívás (267 KB)

document Pályázati adatlap (45 KB)

pdf Adatkezelési tájékoztató (161 KB)

Tájékoztató a koronavírusról

corona plakát

banner 900x300

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.-15-2016-00004

banner szocrehab

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

Fesztiválok 2020

Fesztiválok Ráckevén 2020

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

Tisztelt lakosság!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Ráckeve Város Polgármestere a 7/2020. (III.30.) sz. rendelettel (a rendelet szövege a honlapon megtalálható) módosította a kerti hulladékokra vonatkozó égetési szabályokat.

Ennek értelmében a 40/2020.(III.11.) Kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzet idején a kerti hulladékok égetése tilos. A rendelkezés 2020. 04.04-én lép hatályba.

A kerti hulladék égetésének tilalmára a COVID-19 humánjárvány tüneteinek enyhítése érdekében került sor, melyben kimutatható, hogy a légúti problémák fokozásával a fertőzés súlyosabb lefolyású lehet.   Kérjük a rendelet betartására fokozottan figyeljenek!

Ráckevei Polgármesteri Hivatal

Táppénz - információ összefoglaló -COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

tappenz covid 19

Tájékoztató munkáltatói lehetőségekhez - COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban

tajekoztato munkaltatoi lehetosegek

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány a 46/2020.(III.16.) rendeletének 2.§.-ban arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

Ha a 70. életévét betöltött személy ezt vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja - amennyiben  hozzátartozói vagy egyéb segítsége nincs -, ellátását a Ráckevei Családsegítő és Gyermekjóléti Központ koordinálja.

Otthoni tartózkodás bejelentésére szolgáló telefonszámok: 06/24 513 241, 06/70 3379 879

Facebook értéktár

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom