A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.9 „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” tárgyú felhívás keretében elnyert pályázati támogatással a Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése, napelemes rendszer telepítése elkészült.

A 220.201.258 Ft összköltségvetésű projekt a gimnázium épületeinek teljeskörű energetikai korszerűsítését valósította meg. Az intézmény mindhárom épületének teljes külső felülete korszerű hőszigetelési technológiákkal lett felújítva. Az épület minden régi külső nyílászáróját megfelelő minőségű új szerkezetekre cserélték. A falak külső hőszigetelést és új színezést kaptak, ezzel megújítva az épület megjelenését. Az intézmény mindegyik épületénél elkészült a padlásfödémek szigetelése, valamint a főépület tetőtér szigetelése. A tornaterem lapostető új vízszigetelést kapott. A projekt keretében megépített HMKE 40 kWp napelemes rendszer napelemei a tornaterem lapostetőre valamint a főépület északi tetőrész keleti és nyugati tetősíkjára lettek felszerelve. Az erőmű a teljes intézmény elektromosenergia-szükségletét képes egész évben fedezni, sőt időnként még vissza is tud termelni ez elektromos hálózatra.

Az Európai Unió Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával biztosított 208 216 284 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően sikeresen megvalósult a város egyik meghatározó oktatási épületének energiahatékonysági fejlesztésére.

A megvalósult fejlesztés nagyban hozzájárul a fenntartható energiaellátás megvalósításához, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentéséhez, az ellátásbiztonság garantálásához és az importkiadások csökkentéséhez.

A projektről bővebb információt a www.rackeve.hu oldalon olvasható

A projekt a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósult meg.

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.-15-2016-00004

banner szocrehab

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Fesztiválok 2018

fesztivalok 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

Facebook

Meghívó

tokolo fesztilval

Meghívó

plakat 1 verzio

Mézes Ráckeve felhívás page0001

plakat 2

hajókirándulások 2018
 

Aktuális események

Facebook értéktár

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom